Promujmy region – konkurs dla dziennikarzy!

26 stycznia 2010 , Tagi: tarnow.pl

Intencją organizatorów jest zwiększenie zainteresowania mediów turystyką krajową, której poświęca się znacznie mniej uwagi niż często bardzo egzotycznej i ekonomicznie trudno dostępnej turystyce zagranicznej. Konkurs skierowany jest do: dziennikarzy, redakcji prasowych, stacji radiowych, stacji telewizyjnych publikujących i emitujących artykuły, audycje i programy poświęcone polskiej turystyce.
Prawo zgłaszania kandydatów przysługuje samym autorom oraz, za ich zgodą, redakcjom i agencjom prasowym, rozgłośniom radiowym, stacjom telewizyjnym, stowarzyszeniom dziennikarzy, zrzeszeniom i stowarzyszeniom branżowym, a także regionalnym i lokalnym organizacjom turystycznym i innym organizacjom spoza sektora finansów publicznych.
Zgłoszenie do konkursu upływa 12 lutego 2010 roku. Szczegółowy regulamin oraz karta zgłoszeniowa znajdują się na stronach internetowych Polskiej Organizacji Turystycznej: www.pot.gov.pl (www.pot.gov.pl/konkurs-dla-dziennikarzy/ )

Tarnow.pl