Wielka degustacja na tarnowskim rynku w ramach Małopolskiego Festiwalu Smaku

28 czerwca 2010 , Tagi: atrakcje turystyczne , wydarzenia

Chleby, miody, wędliny, sery, ciasta, regionalne przysmaki można było degustować na tarnowskim rynku podczas szóstej edycji Małopolskiego Festiwalu Smaku. Impreza, która ma charakter targów żywności została połączona z konkursem i plebiscytem na najlepsze wyroby. Cieszyła się dużym zainteresowaniem mieszkańców miasta.

Sześć kiermaszów półfinałowych organizowanych w największych miastach Małopolski wieńczy wielki finał organizowany w ostatni weekend sierpnia na krakowskim placu Wolnica.

Laureaci tarnowskiego półfinału VI Małopolskiego Festiwalu Smaku:

Konkurs

Grand prix

Bacówka L.Szot z Rajbrotu

Produkt: brawuś z kómory

II miejsce

Zakład Masarski Mądry z Nowej Wsi Szlacheckiej

Produkt: jagnięcina podhalańska

III miejsce:

Gospodarstwo Ekologiczne Lidia Bar z Lipnicy Górnej

Produkt: chleb razowy tradycyjny

Plebiscyt

Kategoria: Smakołyki z legendą

Bacówka L.Szot z Rajbrotu

Produkt: brawuś z kómory

Kategoria: Tradycyjne specjały

Firma Jantop z Kościeliska

Produkt: pierogi złociste z kaszą gryczaną, bryndzą i rydzami

Kategoria: Ekologiczne przysmaki

Gospodarstwo Ekologiczne Andrzej Wnęk z Lipnicy Górnej

Produkt: chleb razowy tradycyjny

Kategoria: Jak u mamy

Koło Gospodyń Wiejskich Warkocz Tarłówny z Dębna

Produkt: kotne kluchy

Pokaz gotowania

Restauracja U Jana z Tarnowa

Danie: polędwiczka wieprzowa w sosie galicyjskim na tarciuchach podana

 

RDN Małopolska, 28-06-2010, http://www.rdn.pl/info_tarnow/index.php?rdn=rdn_int2010064392

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej