Tarnowianie gotują w Hotelu Tarnovia
Dziennikarze, artyści, sportowcy oraz przedstawiciele władz samorządowych i naukowcy będą gotowali dla tarnowian. W niedzielę (27 stycznia) rozpoczyna się projekt ‘Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia. Niedzielny brunch, jesz ile chcesz”.
Przedsięwzięcie ma na celu promocję kultury kulinarnej, a także stworzenie tarnowskiego menu opartego o atrakcyjne przepisy, nie tylko kuchni staropolskiej – mówi Paweł Piszczek, współorganizator projektu.
– Dla nas istotne jest, aby wykreować przepisy i dania, które są charakterystyczne dla regionu, zarówno z kuchni staropolskiej, ale i tego, co tarnowianie gotują w swoich domach na co dzień. Z jednej strony będziemy poszukiwali tarnowskiego smaku, pokazywali znanych tarnowian, którzy potrafią i lubią gotować, a z drugiej będziemy zachęcać mieszkańców do tego, aby wzbogacili swoją kuchnię o unikalne przepisy- dodaje.
Pierwszą propozycję dania dla mieszkańców, według własnego przepisu, przygotowała Urszula Augustyn- Posłanka na Sejm RP.
http://www.rdn.pl/~radiom/rdn/index.php/tarnow/6087-tarnowianie-gotuja-w-hotelu-tarnovia