Szlak winem i atrakcjami płynący

13 września 2020 , Tagi: atrakcje turystyczne , winiarstwo

Ruszają Dni Otwarte na Małopolskim Szlaku Kulinarnym 2020 r. Pierwsze wydarzenie, czyli „Kolacja na winnicy” odbędzie się już w sobotę, 12 września (początek od godz. 16) na Winnicy Zadora w Szczepanowicach (gm. Pleśna, woj. małopolskie). Uczestnicy oddadzą się kulinarnej uczcie w malowniczym plenerze. Całość dopełnią liczne atrakcje, których nie zabraknie również w kolejnych odsłonach Dni Otwartych.

Kolejne wydarzenia zaplanowano w: Winnicy Wieliczka (26 września), Winnicy Dąbrówka (27 września), a także Winnicy Goja (3 października). W przypadkach „Kolacji na winnicy” w Szczepanowicach oraz „Winobrania na winnicy i warsztatów z łączenia serów i wina” na Winnicy Goja w Burowie obowiązuje limit uczestników do 40 osób według kolejności zapisów, których można dokonać pod nr tel. 502 714 696 (Winnica Zadora), 501 210 397 (winnica Goja) lub mailowo biuro@dunajecbiala.pl.

W ramach „Kolacji na winnicy” przewidziano oprowadzenie po winnicy przez jej właścicieli, Państwa Michałowskich, którzy zaprezentują nam historie tego miejsca, szczepy uprawianych winorośli oraz przedstawią proces wyrobu wina. Następnie uczestnicy wezmą udział w kolacji na winnicy na otwartej przestrzeni, otoczeni krzewami winorośli. Będą serwowane dania przygotowane na bazie produktów zgłoszonych do Sieci Dziedzictwo Kulinarne Małopolska.

Więcej na: Szlak winem i atrakcjami płynący – lgd.dunajecbiala.pl

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej