“Najlepszy Produkt Ziemi Tarnowskiej” szansą na promocje

20 stycznia 2010 , Tagi: ESKA Tarnów

W kategorii “produkt żywnościowy-produkt regionalny” zwyciężyła polędwica filipowicka produkowana przez Rolniczą Spółdzielnie Produkcyjną z Filipowic. Za to najlepsze danie regionalne to Bigos Staropolski u Bigosów oraz różki drożdżowe – kruche.
Tegoroczna edycja konkursu była nietypowa z uwagi na fakt, że po raz pierwszy wybierano także napój regionalny. W tej kategorii zwyciężył miód pitny trójniak. Oprócz tego, specjalne wyróżnienie otrzymało gospodarstwo agroturystyczne “U Kazika” w Ciężkowicach za najwyższą jakość potraw podawanych gościom oraz wysoki standard pokoi.
W skład jury wchodzili przedstawiciele władz powiatu, Urzędu Marszałkowskiego, Ośrodka Doradztwa Rolniczego oraz Małopolskiej Organizacji Turystycznej. W ramach promocji zwycięzcy mogą liczyć także umieszczenie reklam ich produktów na stronie internetowej samorządu.

Radio Eska Tarnów (Maks)

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej