Małopolskie przysmaki podbiły Pragę

25 czerwca 2019 , Tagi: malopolska.pl

Za nami bardzo udany Polský den w Pradze. W stolicy Czech promowano Małopolskie Dziedzictwo Kulinarne.

Odwiedzający byli pod wrażeniem zasobów stoiska przygotowanego przez Stowarzyszenie GRUPA ODROLNIKA z Rzuchowej (pow. tarnowski) i Tarnowskie Centrum Informacji (TCI) z dyrektorem Marcinem Pałachem na czele, które skorzystało z zaproszenia Ambasady Polskiej w Pradze i poprzez prezentacje, degustacje oraz warsztaty kulinarne, promowało zarówno żywność wysokiej jakości, jak i turystykę kulinarną województwa małopolskiego.

W sobotę w malowniczym ogrodzie Ambasady RP serwowano m. in. wina z regionu tarnowskiego produkty regionalne, jak: śliwka suska sechlońska, fasola “Piękny Jaś” z doliny Dunajca, czy produkty tradycyjne w postaci ogórków kiszonych w studni, dżemu z płatków róż, a także żywność ekologiczną i produkty ze znakiem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Małopolska.

W niedzielę działania promujące ofertę turystyki kulinarnej były prowadzone w zabytkowym Starym Mieście w Pradze. Degustację małopolskich przysmaków w klimatycznej scenerii doprawiono sowitą porcją informacji turystycznej.

Akcja promocyjna odbyła się przy wsparciu finansowym Województwa Małopolskiego w ramach projektu: „Małopolskie dziedzictwo kulinarne na Dniach Polskich w Pradze”.

Więcej na: https://www.malopolska.pl/aktualnosci/turystyka/malopolskie-przysmaki-podbily-prage

RCIT.421-211/19

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej