Najsmaczniejsza potrawa “U Jana” już wkrótce dostępna

21 grudnia 2009 , Tagi: konkursy , promocja miasta

Polędwica wołowa w sosie miodowo-śliwkowym już w tym tygodniu powinna się znaleźć w menu lokalu “U Jana”. Restauracja zwyciężyła w konkursie na najsmaczniejszą potrawę w ramach tarnowskiego półfinału Małopolskiego Festiwalu Smaku. Anna Kucharczyk, manager lokalu nie kryje radości. Liczy, że dzięki zwycięstwu zwiększy się liczba klientów restauracji. W tegorocznym tarnowskim półfinale nagrodę Grand Prix otrzymała firma Bacówka produkująca tradycyjne wędliny.

Jaki jest sekret ich produktów ? tłumaczy dyrektor handlowy Bacówki Dariusz Kusz.

Bacówka nagrodę otrzymała za wyrób o nazwie “Zadek po pańsku”. Cieszył się on podczas festiwalu dużą popularnością wśród osób odwiedzających stoiska wystawców. Dodajmy, że sklepy z sieci Bacówka w Tarnowie znajdują się na ulicy Asnyka i Mościckiego.

W ramach festiwalu 2. miejsce otrzymała Pasieka u Kiejdów z Bochni za miód akacjowy. Natomiast 3. miejsce przypadło gospodarstwu agroturystycznemu “Ranczo” z Jastrzębi za chleb razowy na zakwasie.

Swoje najlepsze produkty zaprezentowali producenci wyrobów spożywczych, rolnicy, koła gospodyń wiejskich oraz gospodarstwa agroturystyczne. W sumie pojawiło się około 20 wystawców. Można było zobaczyć produkty z całej Małopolski, poznać ich receptury i tradycje z nimi związane, a także spróbować ich smaku.

Podczas rozpoczynającego się weekendu zaplanowano kolejną edycję festiwalu w Nowym Sączu. Tam kulinarne atrakcje czekają na konsumentów w niedzielę na Rynku od godziny 10-ej.

ESKA Tarnów

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej