Lody fasolowe z wanilią będą w finale Festiwalu Smaku

30 czerwca 2014 , Tagi: kulinaria

Lody fasolowe z wanilią wygrały tarnowski półfinał Małopolskiego Festiwalu Smaku. Głównym składnikiem tego oryginalnego wyrobu jest Fasola Piękny Jaś z Doliny Dunajca, a Grand PRIX trafiło do Lokalnej Grupy działania Dunajec Biała. Lody będą rywalizowały o miano najsmaczniejszych podczas krakowskiego finału Małopolskiego Festiwalu Smaku.

Drugie miejsce zdobyły pierogi z suską sechlońską Firmy “Magi”, a trzecie sok jabłkowy z Gospodarstwa Sadowniczego Barbary Kubis. Jednak tylko lody fasolowe będą
Swoje wyróżnienie przyznali także tarnowscy dziennikarze, którym najbardziej smakował sok jabłkowy z Gospodarstwa Sadowniczego Barbary Kubis.
Z kolei publiczność nagrodziła regionalne wyroby w czterech kategoriach. Z “Ekologicznych Przysmaków” wybrano kluski zawijane Lokalnej Grupy Działania Dunajec Biała. Jako “Tradycyjne Specjały” wyróżniono pierogi z suską sechlońską firmy “Magi”. Najlepszym “Smakołykiem z Legendą” okazał się miód spadziowy z Pasieki Wędrownej Burnat. W kategorii “Jak u Mamy” wybrano kaszę pęczak z grochem i ze skwarkami KGW Warkocz Tarłówny z Dębna.

Więcej informacji na: http://www.radiokrakow.pl/www/index.nsf/ID/AWAA-9LJP8Y

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej