Iwkowa: kulinarne frykasy ze śliwką w roli głównej

17 czerwca 2010 , Tagi: atrakcje turystyczne , wydarzenia

Jak smakują płatki wędzonego schabu wieprzowego z sosem śliwkowo-rozmarynowym, zupa borowikowo-śliwkowa z tymiankiem i śliwowicą czy gołąbki z młodej kapusty faszerowane kaszą i jagnięciną w sosie śliwkowo-wiśniowym mogli przekonać się uczestnicy pokazu kulinarnego, który odbył się w Iwkowej.

Organizatorem spotkania, które poprowadził Tomasz Jakubiak było Stowarzyszenie “Na Śliwkowym Szlaku”.

W imprezie wzięli udział przedstawiciele restauracji, sklepów, pensjonatów, gospodarstw agroturystycznych oraz instytucji odpowiedzialnych za turystykę i promocję gmin z terenu, który swoim zasięgiem obejmuje stowarzyszenie (między innymi: Czchów, Gnojnik, Iwkowa z powiatu brzeskiego oraz Lipnica Murowana z powiatu bocheńskiego).

– Wiele mogliśmy się nauczyć, a przede wszystkim popróbować jak smakują potrawy, do przygotowania których użyto pysznych śliwek, jakich przecież nie brakuje na naszym terenie – mówiła jedna z uczestniczek spotkania.

 

Gazeta Krakowska, 17-06-2010, http://www.gazetakrakowska.pl/tarnow/brzesko/269772,iwkowa-kulinarne-frykasy-ze-sliwka-w-roli-glownej,id,t.html

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej