Brawuś z kómory Bacówki z Rajbrotu zwycięzcą Małopolskiego Festiwalu Smaku

30 sierpnia 2010 , Tagi: atrakcje turystyczne , konkursy , kuchnia regionalna

Bacówka L. Szot z Rajbrotu za produkt Brawuś z kómory otrzymała Grand Prix, przyznane przez profesjonalne jury, podczas Wielkiego Finału 6. edycji Małopolskiego Festiwalu Smaku na Placu Wolnica w Krakowie. W konkursie nagrodzono przysmaki z całego regionu. Publiczności smakowała m.in. kiełbasa staropolska w słoiku i gulasz flisacki z Nowego Targu. Na smakoszy czekało 50 stoisk z tradycyjnymi wędlinami, serami, miodami, wyrobami piekarniczymi. Władze Województwa Małopolskiego zapowiadają kontynuację imprezy. Przypomnijmy także tarnowski półfinał w czerwcu cieszył się dużą popularnością.

Tegoroczny finał Małopolskiego Festiwalu Smaku był także zwieńczeniem kampanii wizerunkowej Województwa Małopolskiego pod hasłem Małopolska – Smak Najlepszego. Kampania miała na celu promocję regionu, jako miejsca o wyjątkowym bogactwie walorów: turystycznych, kulturalnych, a także kulinarnych. W przekazie po raz kolejny wykorzystano motyw czerwonego korala, który nawiązuje do tradycji i sfery kulturalnej Małopolski.

 

RDN Małopolska, 30-08-2010, http://www.rdn.pl/info_region/index.php?rdn=rdn_inr2010082367

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej