Królowa jesieni jest tylko jedna. I ma swoje święto w podtarnowskiej Rzuchowej
W podtarnowskiej Rzuchowej dziś drugi dzień Święta Dyni. Na uczestników czekają degustacje, kiermasz lokalnych produktów oraz konkursy. W sobotę dużym zainteresowaniem cieszyły się warsztaty kulinarne.
Co można wyczarować z dyni?
„Robiliśmy deser w słoikach. Kruszonka z mąki migdałowej, jabłka prażone z cynamonem, dynia prażona na masełku, krem z mascarpone i przyozdobione owocami różnymi. Wrażenia smakowe? Kapitalne. Naprawdę, jesteśmy tu już któryś raz na tych warsztatach i pan Marcin jest niesamowity. I te pomysły to jest po prostu coś wspaniałego” – mówili reporterowi Radia Kraków uczestnicy warsztatów.
W niedzielę od godz. 14 organizatorzy także zapraszają do strefy wina, serów i dziczyzny z degustacjami. Nie zabraknie też animacji i zabaw dla najmłodszych.