Eno-majówka na Kokoczu. Podczas pikniku można było skosztować lokalnego wina, posłuchać zespołów ludowych oraz odbyć lot… śmigłowcem

27 maja 2025 , Tagi: Eno-majówka , enotarnowskie

Wykład sommeliera połączony z degustacją wina i miodu, serów oraz potraw regionalnych przygotowanych przez koła gospodyń wiejskich.

A wszystko to przy muzyce kapel ludowych i w przepięknej scenerii Pogórza. Tak wyglądała niedzielna Eno-majówka na Kokoczu.

To już kolejny raz, kiedy malowniczo położona na pograniczu Małopolski i Podkarpacia góra Kokocz była areną wyjątkowego wydarzenia, które przyciągnęło do Woli Lubeckiej miłośników dobrej, regionalnej kuchni, ale także wina i miodu oraz ludowej muzyki i dobrej zabawy. Wystąpiły miejscowe kapele i grupy śpiewacze.

Niedzielne popołudnie na Kokoczu podczas tegorocznej Eno-majówki rozpoczynającej sezon winny w regionie spędziło wielu mieszkańców gminy Ryglice i całego regionu.

Swoimi produktami częstowała gości miejscowa winnica Piwnice Antoniego – Wina Ojca i Syna. Nie zabrakło też miodów i ziołomiodów z rodzinnej pasieki oraz regionalnych przysmaków serwowanych przez panie z KGW w Zalasowej.

Śmigłowcem nad Pogórzem

Były atrakcje dla najmłodszych, a także podniebna niespodzianka. Chętni mogli skorzystać z odpłatnych lotów śmigłowcem i zobaczyć z wysoka nie tylko Kokocz, ale całą okolicę.

Wizyta na Kokoczu była także dobrą okazją do tego, aby podziwiać piękne widoki, które roztaczają się z tego miejsca, a także skorzystać ze zdrowotnych inhalacji przy tężni solankowej.

Więcej: https://tarnow.naszemiasto.pl/eno-majowka-na-kokoczu-podczas-pikniku-mozna-bylo-skosztowac-lokalnego-wina-posluchac-zespolow-ludowych-oraz-odbyc-lot-smiglowcem/ar/c1p2-27621929

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej