Mobilna Kuchnia Warsztatowa

20 sierpnia 2025 , Tagi: temi.pl

W Dosłońce Resort Wellness&Farm odbyły się warsztaty edukacyjno–kulinarne w ramach projektu „Nie duża #Mobilna Kuchnia Warsztatowa 2025”.
Uczestnicy wydarzenia uczestniczyli w praktycznych zajęciach poświęconych ograniczaniu marnotrawstwa i strat żywności. Warsztaty poprowadził Marcin Kostrzewa, szef kuchni Polskiej Marki Turystycznej enoTARNOWSKIE, który zaprezentował, jak gospodarować dostępnymi produktami oraz jak planować zakupy i przygotowywać posiłki w duchu idei Zero Waste. Spotkanie było połączone z pokazem kulinarnym, prowadzonym na specjalnie przygotowanej Małej Mobilnej Kuchni Warsztatowej, z wykorzystaniem produktów z małopolskich gospodarstw ekologicznych.
Projekt jest realizowany przy wsparciu finansowym województwa małopolskiego w ramach Otwartego Konkursu Ofert eko-Małopolska.

Więcej: Temi nr 33 (2343) z dnia 20.08.2025, str. 8, www.temi.pl

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej