Ładowanie Wydarzenia

« All Events

  • To wydarzenie minęło.

Koncert jazzowy: Aga Zaryan

30 listopada 2018, 20:00 - 22:00

| 60 zł

Kino Marzenie (Tarnów, ul. Staszica 4), 30.11.2018 r., godz. 20.00  I  bilety: 60 zł
Bilety dostępne są on-line [LINK] oraz w kasie kina Marzenie.

Zapraszamy na wyjątkowy koncert Agi Zaryan, który odbędzie się w ramach trasy koncertowej promującej nowy autorski album Artystki „High & Low”.
Muzyka na nowy album została skomponowana do tekstów napisanych po angielsku przez wokalistkę. Dzięki temu kompozycje nabrały osobistego charakteru. Zaryan dzieli się w nich swoimi emocjam i refleksjami na temat otaczajacej ją rzeczywistości. Autorami kompozycji są wybitni jazzmani: David Dorużka, Dariusz Oleszkiewicz, Michał Tokaj oraz Marcin Wasilewski. Kilka piosenek skomponowała Aga.
W nowym repertuarze oprócz utworów autorskich pojawią się interpretacje utworów Paula Simona czy Stevie’go Wondera. Muzycy, którzy zostali zaproszeni do udziału w płycie i koncertach wspólnie wykreowali nowe brzmienie zespołu.
Koncerty Agi Zaryan to prawdziwa uczta dla ucha i ducha – nie tylko dla fanów jazzu.

Podczas koncertu w Tarnowie wraz z Agą Zaryan wystąpią:
David Dorůžka – gitary
Pedro Segundo – instrumenty perkusyjne
Sławomir Kurkiewicz – gitara basowa
Michał Tokaj – instrumenty klawiszowe

Twórczość Agi Zaryan to kwintesencja tego, co najlepsze w historii jazzu, a zarazem kontynuacja tradycji legendarnych dokonań wokalistek jazzowych. Światowe uznanie Artystka zawdzięcza wyjątkowemu stylowi z charakterystyczną lekkością frazowania i ciepłym matowym tonem głosu.
Aga Zaryan jest laureatką najważniejszych nagród w świecie muzycznym,
od lat uznawaną za najlepszą wokalistkę jazzową w Polsce (ankieta Jazz Top – magazynu Jazz Forum). Jej płyty sprzedają się w rekordowych nakładach, udowadniając, że ambicja i wysublimowany styl pozwalają dotrzeć do szerokiego grona publiczności. Artystka podbija serca publiczności koncertując na całym świecie.
Aga Zaryan jest również aktywną działaczką społeczną, m.in: Ambasadorką PAH, sojuszniczką KPH. Za swoją działalność została wyróżniona nagrodą
Gwiazda Dobroczynności 2017.

Dyskografia:
2002/2007 – “My Lullaby” – album CD – Złota Płyta
2006 – “Picking Up The Pieces” album CD – Poczwórna Platynowa Płyta
2007 – “Umiera piękno” – album CD – Podwójna Platynowa Płyta / Fryderyk
2008 – “Live at Palladium” – album 2CD/DVD– Poczwórna Platynowa Płyta
2010 – “Looking Walking Being” album CD – Podwójna Platynowa Płyta
2011 – “A Book of Luminous Things” album CD – Platynowa Płyta
2011 – “Księga olśnień” album CD – Złota Płyta / Fryderyk
2013 – “Remembering Nina & Abbey” – Podwojna Platynowa Płyta

Szczegóły

Data:
30 listopada 2018
Czas:
20:00 - 22:00
Koszt:
60 zł
Wydarzenie Category:
Strona internetowa:
https://www.tck.pl/aktualnosci-jazz,11,1483,koncert-jazzowy-aga-zaryan.html

Miejsce

Nazwa
Kino Marzenie
Adres
ul. Staszica 4
Tarnów, małopolskie 33-100 Polska
+ Google Map
Phone:
14 688 88 85
Website:
http://www.tck.pl/artykuly-kino-marzenie,6,40,historia.html

Inny

Odbiorcy
wszyscy